noridzuan & zuraini's FotoPage

By: zuraini ridzuan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 15-Dec-2009 13:34 Email | Share | | Bookmark
CAKE from CHEF!!! Hazel Dazell Patisserie Enterprise.

chef Nick
@ Pan Pac
 
View all 27 photos...
I just put some pictures of cake yg dibuat oleh my uncle Chef Nick.My uncle dulu service kat Pan Pacific KLIA but now dia freelance buat sendiri di rumah.This is some sort of promotion on him.Some of his major achievement bila dia personally served for Micheal Schumacher masa F1 in sepang.Bukan calang-calang chef yang dapat sediakan makanan untuk dia.I think that time was in 2001.Then a lot of celebrities and VVIP's including Dato' CT wedding used his service.I remember before nikah Dato' CT kitaorg dah ambil gambar kek dia dulu.Sib baik x rasa kek tu sekali.

Maybe ada rakan-rakan FP yang nak tempah kek,muffin,bread pudding,chocolate gift for wedding or anything can place your order at aniez.ct@gmail.com. Please place your order at least 5 days before your majlis.

Cash on Delivery di area Taman Melawati and Melaka Tengah only.

My comment?Best taste,best design and best quality from the Chef Nick.I am proud of him.Just by looking at this pictures you will definitely agree..

p
p
p

Wedding cake
p
p

b]Birthday Cake[/b]
p
p

[Untuk Majlis
p
p
p
p[b]


Monday, 16-Nov-2009 00:57 Email | Share | | Bookmark
Ole ole bali

sofea tgk ice skating
 
inilah tempatnya
View all 16 photos...
Ha,tengok tajuk macam gi holiday ke bali tapi sbnya just nak share 1 tempat mkn yg bole tahan bestnya.Maybe antara readers dah pernah mkn disini,But for those yg belum i think u should try this place,memang cantik deco dia terasa seperti kita berada di bali,"iye - iye je cakap,gi bali pun x pernah". .Food is soo yummy!.If minuman,I like barley lime very much and i think im addicted to it.Service?..dun worrry,memang cekap,cepat dan tangkas.Boleke guna ayat nih?-bantaijelah..

Apa?tempat nye kat mana?ala, senangje..kat sunway pyramid nuh..kat Ground floor je..rasanya beside amazing thai .Ada jugak cawangan lain di solaris mont kiara and bandar puteri puchong.

Apa yg best sgt?uiii bnyk yg best tau.from drinks to cocktails, western to Balinese, chicken to seafood, rice to noodles, salad to soups, appetizers to desserts, grilled to stir fried and macam2 lg.Just choose which one yg menarik hati.

For me,yg paling menarik is their main course which is nasi campur ole2 bali.Basically ,small portion of rice served with variety of dishes like grilled prawns, grilled squids, pan fried dory fish, chicken rendang, sauteed kangkung, chicken satay wrapped around a stick of lemon grass (Bali’s version of satay lilit.) and it cost RM30 for this dish.



Peringatan,if u all order sbnya 1dish tu bole mkn untuk 2 org sbb bnyk. except if u all memang kebelai(kebulur tahap kronik)mknlah sensorang.

Thank you to my beloved sis,ika sbb belanja mkn mlm hari tu.even dia sakit perut sbb food poisoning.(not because of Bali's food tp food yg dimasaknya b4 tu)-ko xble jd chef lah mok..ko jadi nurse je sesuai.

Apapun i give :
food = 4star
Place = 4 star
service = 4 star.

[img]


Wednesday, 11-Nov-2009 09:34 Email | Share | | Bookmark
rehat di Thistle Port Dickson.

drink milk 1st
ibu,look!
swimming pool dia aa bnyk section.
View all 26 photos...

Ayah got meeting and presentation with all managers and directors untuk discuss diaorg nye next year business plan sume.So, tempatnya kat thistle PD.Ibu,seperti biasa ikutje ayah.If kat area PD ada beberapa tempat yg kitaorg dah lepak.Selalunya kat Ilham resort sbb PNB nye resort.Pastu Tiara beach rasanya br 2 kali lepak sana.Yg thistle ni kira first time.Sebab first time kitaorg dtg sini and i think this is my comment:

~The newly refurbished hotel has beautiful pools, landscape and quite a private beach.-the hotel lobby is so spacious.
~Sgt suitable for chilling out and family gathering. suitable for honeymoon too!
~ very much child friendly with amenities such as playground, baby pool and children's playroom.-sofea likes playroom sbb bilik tuh dipenuhi dgn ball.Tapi per entrance is RM15(mahal jugak,ingatkan free.)
~ The rooms are a bit too basic for a 5 star hotel. But the king size of bed memang berbaloi.
~Food is not so great and a grocery stuff bit pricey.To share i bought a kotex,yg biasaje10 piecesje. The price is RM15.Emergency kes. If food biasalah,breakfast and if dinner order from room around 30++.

Because jadual ayah so tight,so ibu berjalan2 ngan sofea berdua menghabiskan masa at childrens playroom.2 times entry have to pay RM 30.thats y ibu saja lepak lama dgn sofea dalam tu biar berbaloi sket bayar.RM 15 untuk masuk je,nak main lain let say nak colur mug or drawingke have to pay again.pergh..!!.After that br kitaorg gi playground and swimming pool.

Overall i give 4 star eventhough this hotel is a 5 star..



Tuesday, 6-Oct-2009 07:43 Email | Share | | Bookmark
HOLIDAY @ CAMERON

ibu& sofea
gurls smile!
sofea yg suka camera
View all 30 photos...
nie,time musim raya.kebetulan cuti lama and kitaorg habiskan masa dgn jalan2 di cameron.sofea xpernah gi lagi.masa kitaorg gi dulu sofea still dlm perut ibu.dia dpt rasa angin cameronje time tu.Tapi yg xbestnya i think cameron dah xsejuk sgt.maybe bila dah bnyk sgt pembangunan,pokok2 pun bnyk dah tebang,suhu pun dah xsejuk sgt cam dulu2.rasanya if zaman dolu-dolu cakap sket kluar asap dr mulut.Pergh,dah cam kat overseas nun!.skrg nak kluar asap kena minum teh panas2 sampai mulut melecur kluar asap.

jOM TENGOK!!



Thursday, 1-Oct-2009 03:01 Email | Share | | Bookmark
sofea & her activities.

ibu,cepatlah..nak take a bath.
dah ready sendiri.
start to play!
View all 6 photos...
sofea memang suka mandi dlm pool kat luar umah. pantang nampak pool dia dia akan tarik suh kita isi air nak mandi kat luar. dia akan mandi again walaupun baru pas mandi!



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net